Cataloger’s Reference Directory: Tools and Resources for Cataloging and Metadata Librarians

100+ Most Important Cataloging Tools and Resources for Cataloging and Metadata Librarians and Catalogers. Cataloger’s Reference Directory is a collection of top free and paid cataloging and bibliographic metadata resources. It includes sources for descriptive cataloging, subject cataloging, authority control, classification, subject headings, subject indexing, and metadata description.

IKgroßeGruppenWiki!

In diesem Wiki werden didaktische Methoden zur bibliothekarischen IK-Vermittlung für große Gruppen zusammenstellt.

Ihr findet hier eine Übersicht über geprüfte und ausführlich beschriebene Methoden, die für Bibliotheksschulungen mit großer Teilnehmerzahl verwendet werden können. Jede Methode wurde einheitlich erschlossen, weitere Materialien sind einer Vielzahl der Methoden beigefügt.